Jaké ORM, ideálně postavené na Nette\Database\Table, je v současnoti nejlepší zvolit?
- Richard Faila
- Člen | 40
Zdravím
Na úvod bych chtěl říci, že mám rád Nette\Database\Table (možná z důvodů toho že jsem začínal na NotORM) a rád a často ho používám.
Na jeden větší projekt bych ale rád chtěl použít nějakou formu ORM. Co jsem tak vyčetl, tak je tu několik různých možností.
Protože bych rád zůstal u Nette\Database\Table, nabízí se primárně YetORM a potom Nextras/Orm.
Mohl by mi někdo, kdo má zkušenosti s použitím něco doporučit? Nebo shrnout pro a proti?
Lean Mapper je sice zajímavý, ale jak jsem říkal, rád bych zůstal alespoň trochu věrný Nette\Database\Table. Podobně tak Doctrine.
Díky
- Felix
- Nette Core | 1270
Resil jsem stejny problem. Nakonec me vsechno vedlo k Doctrine, uz jsem ji parkrat pouzival, takze to nebyl takovy skok… Podle me pokud ma projekt nejakou M:N vazbu, tak uz se Doctrine vyplati. Navic mas k dispozici Migrations, generovani databaze dle entity, muzes si v klidku pouzivat anotace nebo XML/YAML.
Uvidis co ti reknou ostatni, ale kazdy jednou skonci u Doctrine IMHO :-)
Editoval Felix (27. 8. 2013 13:59)
- enumag
- Člen | 2118
Když jsem s Doctrine začínal ještě v době 2.0-beta tak v ní chybělo spoustu potřebných věcí. Pak jsem dlouho experimentoval s jinými věcmi, včetně zmíněných knihoven nad NDB. Vždycky jsem ale narážel na věci typu „tohle Doctrine měla lepší“. Nedávno jsem se podíval jestli už Doctrine má vyřešené důvody proč jsem ji opustil. Zjistil jsem že ano takže teď dávám Doctrine druhou šanci.
Navíc nyní už máme k dispozici i balíček Kdyby/Doctrine. ;-)
- honos
- Člen | 109
Zkusil jsem LeanMapper a ORM od PetrP (Oba dva jsou postaveny nad DIBI),
také jsem si napsal svou vlastni obdobu ORM (velice tenkou) ale asi zůstanu
u ORM od Petra (hraji si s tím teprve necelý týden ale až na pár
drobností je de fakto fantastický – snadno přizpůsobitelný. Ale je to
báchorek, co si budeme povídat, vzhledem k možnostem ktere nabizi…
PS. Akorat neco nechapu, vyžaduje(nebezpodminecne) nektere soucasti NETTE FW
jako treba CACHE ale přitom implementuje ORM\OBJECT misto NETTE\OBJECT.. Jen
takova dorbnost
- nanuqcz
- Člen | 822
Ahoj, jaká je prosím aktuální situace pro ORM nad NDB? :-)
- Ve vlákně Nextras/ORM Hrach píše, že NDab končí. Při pohled na Github je ale vidět, že NDab je pořád vyvíjen, naproti tomu Nextras/ORM má poslední commit před 9 měsíci.
- Používáte nějaké ORM nad NDB? Které a proč?
- Kompatibilita těchto ORM s aktuálním Nette 2.1 stable?
Díky za odpovědi
Editoval nanuqcz (1. 2. 2014 12:41)