Nefunkční AJAX success callback
- mere.gee
- Člen | 54
Zdravím. Myšlenka je jednoduchá. Metoda createComponentNotes vytváří tabulku. Po kliku na řádek tabulky se zavolá pomocí jQuery AJAXU metoda handleDetails, která by měla zobrazit pomocí ajaxu detaily týkající se dané řádky.
<script>
$('table#dashboard tbody tr').click(function(){
var idticket = $(this).children('td.grid-cell-idticket').text().replace(/\s/g, '');
$.ajax({
url: {link details!},
type: 'GET',
data: { 'idticket' : idticket },
success: function(payload){
$('#notesTable').html(payload.table);
alert('Já se nezavolám.');
}
});
});
</script>
public function handleDetails()
{
$idticket = $this->getParameter('idticket');
$this->notesTable = $this->db->formNotesTable($idticket); //Není důležité
$this->payload->table = $this->createComponentNotes()->render();
$this->sendPayload();
}
Podle firebugu výměna probíhá jak má, dokonce se vrací správně vykreslený grid, ale funkce success se prostě nezavolá. Díky za pomoc…
EDIT: A zapomněl jsem zmínit – na konci té odezvy je {‚table‘:null}… Nevím, co to znamená…
Editoval mere.gee (23. 7. 2013 14:31)
- David Matějka
- Moderator | 6445
nikdy nevolej createComponent* metody primo, komponentu ziskas pres $this[‚notes‘]
pres ob to je, protoze latte tu sablonu rovnou vykresluje a odesila
a proc vubec pouzivas tenhle zpusob? proc nepouzivas snippety?
- mere.gee
- Člen | 54
matej21 napsal(a):
nikdy nevolej createComponent* metody primo, komponentu ziskas pres $this[‚notes‘]
pres ob to je, protoze latte tu sablonu rovnou vykresluje a odesila
a proc vubec pouzivas tenhle zpusob? proc nepouzivas snippety?
Protože to mi s ajax.nette nefungovalo. V tom handleru jsem zavolal createComponent a invalidoval jsem příslušný snippet. Navíc takhle se volala createComponent už při vykreslování stránky (protože v templatu bylo {control }, což nechci a nevím, jak to zařídit podmíněně, než si zřizovat nějakou pomocnou proměnnou, což mi přijde jako overkill, když to jde udělat takhle jednoduše.
Takže problém byl s tou podmínkou a asi i způsobem, jak jsem volal tu komponentu. Jak by se to teda vyřešilo pomocí snippetů? Jinými slovy – jak říct v latte: „Blok (komponentu) vykresli, teprve až přijde signál z handlu?“ a jak ten signál správně poslat?
Editoval mere.gee (23. 7. 2013 17:56)
- David Matějka
- Moderator | 6445
v latte by se nechalo zjistit, jestli se aktualne nejakej signal zpracovava, ale to by nebylo hezky, bez pomocny promenny by ses asi neobesel:
{
$this->template->showFooComponent = TRUE;
$this->invalidateControl('foo');
}
{snippet foo}
{default $showFooComponent = FALSE}
{if $showFooComponent}
{control foo}
{/if}
{/snippet}
Editoval matej21 (23. 7. 2013 18:04)
- mere.gee
- Člen | 54
Takhle to sice funguje, ale teď bych potřeboval k té vykreslené tabulce ještě přidat jedno tlačítko. Vytvořil jsem podmíněný blok obalený ve snippetu, do kterého jsem se pak z šablony komponenty, kterou jsem vytvořil a která nedělala nic jiného než že se vykreslovala a vytvářela další komponentu (ten datagrid), pokusil vložit to, co potřebuji (control datagrid a to tlačítko), a to pak invalidovat z presenteru. To nefunguje, možná je problém, že vytvářím komponentu v komponentě… Měl bych zkoušet něco jako $parent->addComponent()??
Prosím vás, jak mám vytvořit prázdný blok, do kterého se načte mnou nějak definovaný obsah na signál pomocí AJAXu? Jsem v koncích, přitom to je tak jednoduchá operace…
Editoval mere.gee (23. 7. 2013 19:49)
- mere.gee
- Člen | 54
Tak jsem udělal následující úpravy… Ta metoda volaná jQuery:
{
$notesTable = $this->db->formNotesTable($idticket);
$grid = $this->createGrid('notesg', $notesTable);
new NotesList($grid);
$this->invalidateControl();
}
Ta NotesList:
class NotesList extends Nette\Application\UI\Control
{
protected $notesGrid;
public function __construct($grid)
{
parent::__construct();
$this->notesGrid = $grid;
$this->render();
}
public function render()
{
$this->template->setFile(__DIR__.'/NotesList.latte');
$this->template->render(); // Tady na ten řádek to ukazuje Component '' is not attached to 'Nette\Application\UI\Presenter'
}
public function createComponentNotesTable()
{
//Vykresluju grid...
}
}
V NotesList.latte mám prostě {control NotesTable} v bloku, kterej je ve snippetu. A vyhazuje to chybu Nette\InvalidStateException: Component '' is not attached to ‚Nette\Application\UI\Presenter‘.
- grongor
- Člen | 31
@mere.gee: problém bude asi v
new NotesList($grid);
– NotesList je control a tak by jsi ho
měl vytvářet přes továrničku v presenter:
{
$this->getComponent('notesList'); // nebo $this['notesList'];
$this->invalidateControl();
}
public function createControlNotesList()
{
$notesTable = $this->db->formNotesTable($idticket);
$grid = $this->createGrid('notesg', $notesTable);
return new NotesList($grid);
}