NDB komplikovany where cez spojovaciu tabulku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
duskohu
Člen | 778
+
0
-

Caute neviete mi poradit mam tabulku product a tabulku relatedproduct, len neviem ako mam nacitat relacne produkty k produktu tak ze chcem vybrat len tie relacne produkty ktore maju status 1, nevie niekto poradit?

// robim klasicky select jedneho produktu
$this->productEntity = $this->productRepository->find($productId);
// nasledne vyberiem z relatedproduct produkty ktore k nemu patria na zaklade FK
$relatedProductList = $this->productEntity->related('relatedproduct', 'product_id');

// tu by som mal mat where ktory zabezpeci aby som nacital len tie relacne produkty ktore maju status 1

$relatedProductList->where('product.status',1);

a v sablone prechadzam cez foreach a nasledne pomocou ref sa dostanem k produktom ktore su relacne k mojmu produktu

<li  n:foreach="$relatedProductList as $relatedProduct">
	{var $product = $relatedProduct->ref('product','relatedProductId')}
	{$product->name}
</li>
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `product` (
  `id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` text CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
  `status` int(10) unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
);

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `relatedproduct` (
  `id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `product_id` int(10) unsigned NOT NULL,
  `relatedProductId` int(10) unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  KEY `product_id` (`product_id`),
  KEY `relatedProduct_id` (`relatedProductId`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=69 ;


ALTER TABLE `relatedproduct`
  ADD CONSTRAINT `relatedproduct_ibfk_3` FOREIGN KEY (`product_id`) REFERENCES `product` (`id`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE,
  ADD CONSTRAINT `relatedproduct_ibfk_4` FOREIGN KEY (`relatedProductId`) REFERENCES `product` (`id`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE;

Editoval duskohu (23. 7. 2013 10:03)

hrach
Člen | 1836
+
0
-

Je toto preklep jen zde na foru?

// skusal som ale, No reference found for $relatedproduct->ptoduct

duskohu
Člen | 778
+
0
-

@hrach bol to moj preklep, Teraz to je sice bez erroru, ale vracia mi to aj tie relacne produkty ktore maju status 0. takze to nemam dobre.

Edit: da mi to tento select:

SELECT `relatedproduct`.`id`, `relatedproduct`.`product_id`, `relatedproduct`.`relatedProductId`
FROM `relatedproduct`
INNER JOIN `product` ON `relatedproduct`.`product_id` = `product`.`id`
WHERE (`relatedproduct`.`product_id` IN (63)) AND (`product`.`status` = 1)

Editoval duskohu (16. 7. 2013 11:16)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Tohle nyní přes related nelze protože NDB stále ještě nepodporuje aliasy. :-(

Editoval enumag (23. 7. 2013 10:09)