Moduly, resp. bundles v Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Zdravím,
hledám nějaký nový framework, v kterém budu vyvíjet a celkem vážně zvažuji i Nette, kvůli rozšířenosti zde v ČR. Nicméně co mi zásadně chybí v Nette je nějaká nativní modulárnost – stylu modules v Zendu, nebo bundles v Symfony. V Nette jsou často moduly stylem Front a Admin a tam se to všechno nafláká. Nicméně to zrovna ideální není, zkrátka proč nemít modul pro správu uživatelů, komentářů atd. atd. a jedním řádkem to přidat. Zkrátka jako v Symfony/Zendu – vezmu modul, překryju případně konfiguraci, přidám jeden řádek do aplikace a používám.

Chystá se pro Nette něco takového? Vím, že se na fóru něco takového řešilo přibližně před rokem (https://forum.nette.org/…ura-aplikace) ale postupně to vyšumělo. Nedávno se tím zabýval i tady: http://blog.jsifalda.name/…e-pouzitelné.

Zkrátka tohle mi hodně v Nette chybí a celkem by mi to usnadnilo výběr:-)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

V Nette je daleko jednodušší a stejně silný koncept, říká se tomu CompilerExtension. Pomocí něj si zaregistruješ služby jaké chceš, může přijímat konfiguraci, registrovat namespace pro presentery a klidně může řešit i statické soubory, třeba takový WebLoader to umí.

Pár příkladů jak komplexní i jednoduché mohou být rozšíření.

Nette má svou obdobu bundles a modules, jenom je ten koncept drobátko jiný :)

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Díky za reakci, na extensions jsem se podíval zatím jen zběžně, ale nevím, zda to je přesně to co mám na mysli. Extensions spíše chápu a ostatně i tak jak jsi poslal spíše jako jakési pluginy. Moje představa (resp. jak to funguje jinde) je taková, že prostě modul by mohl mít svoje presentery, šablony, konfiguraci, vlastní router apod. Že v podstatě jen přijdeš přidáš k projektu a v podstatě funguje. Tohle podle mě Extensions neřeší, nebo ano? Co jsem se porozhlížel, tak někteří co si na Nette staví CMS apod. tak zkrátka si to nějak ohýbají, aby měl každý modul svůj config – třeba jak jsem posílal odkaz na ten Flame framework…

castamir
Člen | 629
+
0
-

Principielně by neměl být problém napsat compilerExtension, který se ti bude starat o aplikační moduly. Vlastně bude stačit, když dodáš soubory, přidáš konfigurační soubor pro daný modul / v již existujícím configu zaregistruješ daný modul (tj. přidáš routy nového modulu k těm ostatním)

Editoval castamir (4. 5. 2013 17:01)

Re4DeR
Člen | 71
+
0
-

taky jsem to resil a nenasel nejake uplne vhodne reseni. tak jsem to prozatim vzdal

Climber007
Člen | 105
+
0
-

Řešil bych to asi jak píše castamir. Vymýšlet něco svého se oplatí je když celý systém běží a jsou čas a peníze na hraní.