Flash messages – otázky na tělo ohledně mizení
- wb2009
- Člen | 125
Mám dotaz ohledně flash messages, vypadá to cool, jen mi nemizí, na fóru jsem četl, že snad by měli zmizet po 3, nebo 30 sekundách.
Má otázka tedy zní, zda to mizí, nebo se to někde musí nastavovat to
zmizení, pokud ano, kde?
Nebo to mizí jenom pro některé prohlížeče? Bohužel firemní
politika(Takže používáme IE :/)?
Otázka na _fid:
Jde to nějak odstranit z URL?
Díky za odpověďi…
- Vojtěch Dobeš
- Gold Partner | 1316
Zdravíčko – s tím mizením je to takhle: zprávička se objeví pokud je v URL odpovídající _fid (flash id) a pokud od předchozího requestu uběhlo méně než 3 sekundy. Po uplynutí tří sekund zprávička ze stránky nezmizí, ale při F5 už se znova neobjeví (to je tedy to mizení).
_fid zatím dost dobře odstranit nejde, ale lze ho nechat zmizet
Javascriptem pomocí History API (které bohužel v IE není podporované).
Skript lze najít tady,
existuje i jako rozšíření pro nette.ajax.js
.
- Jan Mikeš
- Člen | 771
Není ideální to strkat do onClick=""
je lepší to buď
navázat přes jquery, toto např používám já (pokud nemám flash obalené
ve snippetu, pokud ano, stačí odstranit podmínku s odstranovanim celeho divu
se zprávami):
$("#flashes > div").click(function(){
$(this).stop().fadeTo(500, 0, function(){
$(this).remove();
if($("#flashes > div").length == 0)
$("#flashes").remove();
});
});
- ic
- Člen | 430
wb2009 napsal(a):
Ach tak, no s ten javascript to bohužel u mne nevyřeší no, nicméně díky za informace.
S pomocí CSS3 by to snad šlo nějak udělat, aby se zprávička sama schovala po určité době. Pokud ten Javascript tam není žádaný.
Nedávno jsem tyhle flash zprávy na jednom projektu používal tak, že po načtení block přijede zleva a po kliknutí na něj zase odjede doleva (mimo viditelnou část stránky)… a všechno bez javascriptu.
Pokud by to někoho zajímalo můžu předvést.
- wb2009
- Člen | 125
Takhle, naše firemní politika je bohužel pro IE, jedno jaká verze, ale bohužel máme i uživatele s IE.8, možná i nižší…jo je to tak, ale s tím já nic neudělám. Pak jsou tu uživatelé, kteří na firemní politiku „však Vy víte“ a jedou na chromu, nebo mozille, těch ale není mnoho a ti co by se pro jiný prohlížeč v budoucnu rozhodli, sebralo naše IT oddělení administrátorské práva, takže si nic nenainstalují :)
Tak, či onak, musím to vyvíjet alespoň pro IE.8 a vyšší…
Já osobně mám v plánu tenhle týden se podívat na AJAX v nette a tím bych snad můj problém mohl vyřešit…
Takže děkuji, všem co napsali, třeba něco použiji :)
To: ic, to zobrazení zprava a mizení zleva, se mi líbí a možná něco vymyslím přes JQUERY,AJAX:)
- Glottis
- Člen | 129
zafunguje to i pro ajax flash zpravicky? ja s tim mel prave problem. zpravicka pribehne ajaxem a pokud ten jquery kod nebyl v tom snippetu taky, aby se to znova provazalo tak se nic nedelo :/
Lexi napsal(a):
Není ideální to strkat do
onClick=""
je lepší to buď navázat přes jquery, toto např používám já (pokud nemám flash obalené ve snippetu, pokud ano, stačí odstranit podmínku s odstranovanim celeho divu se zprávami):$("#flashes > div").click(function(){ $(this).stop().fadeTo(500, 0, function(){ $(this).remove(); if($("#flashes > div").length == 0) $("#flashes").remove(); }); });