Nastavení cesty k složce ve WWW a následné získání v presenteru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Pitrsonek
Člen | 13
+
0
-

Ahoj,
mám trochu více času tak jsem si řekl že se začnu učit nový framework. Zatím si chci udělat jednoduchou aplikaci, která z nějaké URL stáhne soubor do složky v adresáři WWW a následně ho rozbalí a zpracuje.

Jak je možné v presenteru získat cestu do podsložky WWW, případně kde je možné nakonfigurovat tuto cestu a následně jak zavolat hodnotu této cesty.

Díval jsem se na configurátor v bootstrapu, viz.:

$configurator->addParameters(array('documentsDir' => __DIR__ . '/../www/documents'));

ale nevím jak v presenteru získat tuto hodnotu.
Nebo je lepší cesta jak toto řešit?

Děkuji všem

Editoval Pitrsonek (12. 2. 2013 21:28)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Parametry v presenteru nepotřebuješ, mrkni sem: https://forum.nette.org/…-nebo-appdir#….

castamir
Člen | 629
+
0
-

když si dumpneš v presenteru $this->context, zjistíš, že v jsou parametrech mimo jiné cesty k appDir, wwwDir a tempDir.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@Pitrsonek jistě chce psát aplikace čistě a k něčemu takovému, co radí @castamir by se určitě nesnížil, že ne?

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@Filip Procházka: Šíříš zavádějící informace, nedělej to. Nelze obecně říct, že pracovat v presenteru s parametry jako appDir nebo wwwDir je špatně.

castamir
Člen | 629
+
0
-

@Hosiplan: jiný přímý přístup k parameters neznám. Neříkám, aby context používal, jen jsem chtěl ukázat, že jsou tam i další skryté parametry, o kterých nejspíš ani není žádná zmínka v doku.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@castamir: to určitě není špatný nápad, ale spíše bych doporučil povolit container debugger, sahat na $this->context proste není v naprosté většině případů potřeba. Pro lepší způsob práce s parametry koukni na odkaz, co poslal @enumag ;)

@Jan Tvrdík: Rozhodně není špatně pracovat v presenteru s cestami k souborům, ať už je to konkrétní file, nebo cesta k wwwDir. Nelíbí se mi ale forma. Navíc je to v naprosté většině případů kontraproduktivní, protože vytváříš kód, kterému by bylo daleko lépe v samostatné třídě.