Jak řešíte tvorbu URL v JavaScriptu?
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- nAS
- Člen | 277
Představte si, že chcete pomocí AJAXU stahovat nějaká data. Problém je v tom, že externí .js soubory se obvykle neprohánějí šablonovacím systémem, tudíž se v nich nedá používat adresa jako:
{link searchAutocomplete!}
Takže možnosti, které mě napadly jsou:
- Vůbec nevyndavat JavaScript do separátních .js souborů a nechat jej přímo v hlavní stránce. To má mnoho zřejmých nevýhod.
- URL v externích .js souborech vytvořit napevno a při případné změně URL systému doufat, že se nezapomene nic upravit.
- V hlavní stránce naplnit proměnné s požadovanými URL a ty poté využít v externích .js souborech. To používám momentálně, ale připadá mi to dost ošklivé.
- Prohnat šablonovacím systémem i externí .js soubory. Tam hrozí, že CurlyBrackets schroupe i to co nemá (obzvlášť pokud používáme nějaké velké knihovny).
Jak to řešíte vy? Existuje ještě nějaká jiná možnost?
- nAS
- Člen | 277
Jod napsal(a):
Čo tak si ho uložiť v html niekde do rel atributu?
To je dost podobné variantě 3, protože mám url uloženo v html a využívám ho v .js souboru. Ale zrovna atribut rel mi nepřipadá jako dobrý nápad, protože ten byl určený k vyjádření vztahu dokumentů a cpát do něj nějaké url je dost velká změna účelu.