Registracia vlastneho formularoveho prvku problem s form kontainerom

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
duskohu
Člen | 778
+
0
-

Caute, neviete mi poradit? Urobil som si form. prvok a zaregistroval v bootstrape, vsetko funguje fajn ale ked pouzijem kontainer tak na mna ladenka vybehne ze Call to undefined method Nette\Forms\Container::addSuggestionInput(), neviete mi poradit co mam zle?

namespace Nette\Forms\Controls;

class SuggestionInput extends TextInput implements ISignalReceiver {
    .....

public static function register() {
        Form::extensionMethod('addSuggestionInput', callback(__CLASS__, 'addSuggestionInput'));
    }

public static function addSuggestionInput(Form $form, $name, $label = NULL) {
        $form[$name] = new self($label);
        return $form[$name];
    }
}

v bootstrap:

Nette\Forms\Controls\SuggestionInput::register();

formular:

$form = new Form;
$form->addSuggestionInput("mesto", "Mesto");

ale ked pouzijem uz toto, tak mi vypise ze Call to undefined method Nette\Forms\Container::addSuggestionInput()

$form = new Form;
$companyAddress = $form->addContainer('companyAddress');
$companyAddress ->addSuggestionInput("mesto", "Mesto");

Editoval duskohu (18. 1. 2013 10:52)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Když voláš Form::extensionMethod tak se ti ta metoda jen těžko objeví v Containeru. ;-)

duskohu
Člen | 778
+
+1
-

Ocividne nemam tento prvok v Nette\Forms\Container takze to zaregistrujem, ale nedalo by sa to jednou registraciou?

public static function register() {
    Form::extensionMethod('addSuggestionInput', callback(__CLASS__, 'addSuggestionInput'));
    \Nette\Forms\Container::extensionMethod('addSuggestionInput', callback(__CLASS__, 'addSuggestionInput'));
}

public static function addSuggestionInput( $form, $name, $label = NULL) {
    $form[$name] = new self($label);
    return $form[$name];
}
enumag
Člen | 2118
+
+1
-

Form dědí od Container, stačí to druhé…

duskohu