Vychozí template helpers

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Šablonám v Presenteru se automaticky registruje řada helperů:

escape => Nette\Templates\TemplateHelpers::escapeHtml
escapeJs => Nette\Templates\TemplateHelpers::escapeJs
escapeCss => Nette\Templates\TemplateHelpers::escapeCss
cache => Nette\Templates\CachingHelper::create
snippet => Nette\Templates\SnippetHelper::create
lower => Nette\String::lower
upper => Nette\String::upper
capitalize => Nette\String::capitalize
stripTags => strip_tags
strip => Nette\Templates\TemplateHelpers::strip
date => Nette\Templates\TemplateHelpers::date
nl2br => nl2br
truncate => Nette\String::truncate
bytes => Nette\TemplateHelpers::bytes

Ale říkám si, jestli některé z nich nejsou zbytečné (nl2br, capitalize?), jestli některé nechybí nebo některé by nebylo lepší implementovat jinak (použít strftime() nebo date() u date helperu?).

Jako obvykle, nechci do frameworku implementovat něco, co by se hodit mohlo, ale jen to, co skutečně chybí, takže spíš mě zajímá praktická zkušenost, co si obvykle jako vlastní helper přidáváte.

Helpery ve frameworku by neměly být jazykově závislé, tj. nějaké timeAgoInWords() tam dávat nechci, zatímco bytes() mi připadá ok. Jazykově závislé helpery by se spíš hodily do repozitáře.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Trochu OT: Jak funguje helper cache?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Používá jej {cache} ... {/cache}

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Co přidat všechny metody třídy String, tzn. i webalize?

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

LastHunter napsal(a):

Co přidat všechny metody třídy String, tzn. i webalize?

Osobně mi to přijde zbytečné a myslím si, že výchozí sada helperů by měli být co možná nejmenší s tím, že kdokoliv si může helper zapnout. Konkrétně u helperu webalize mě nenapadá důvod, proč tuto fci používat v šabloně.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ja ju používam, keď generujem link <id>/<nazov-inzeratu>, kde položka sa kontroluje podľa id a názov môže byť duplicitný (pri načítani položky sa kontroluje aj správnosť názvu). Ale nezdá sa mi problém registrovať si helper sám.