Filemanager pro hnus projekt – jak co nejvíc stát mimo aplikaci

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tany
Člen | 31
+
0
-

Ahoj, ortodoxní KISS, DRY nechť radši přestanou číst :)

Mám za práci do jednoho fakt úžasně napsanýho webu nacpat filemanager. Jednoduchý upload a správa obrázků. Jenže kód je docela humus a odmítám se v tom hrabat (funguje jim to+velmi omezený rozpočet)

Adresářová struktura pro obrázky je udělaná doc_root/images/{contenttype =array(‚article‘ …}/{id}/

Čili se nějak snažím vyvarovat zásahu do presenterů a chodu aplikace, píšu to celé jako komponenty a narazil jsem na pár problémů.

1. Jak efektivně volat refrest z komponenty. Při dědění z Nette/aplication/ui/control mám sice přístup k requestu, ale přes scope->getPresenter() numím sestavit URI pro redirect. (To je pro fungování bez Ajaxu)
  2. Neznám tolik PHP, píšu spíš v nodeJS a chybí mi zde přístup k prototypu. Jak se dostanu v PHP k instanci sama sebe ? Potřebuji zde vytvořit URI pro formulář, který je zpracován signálem. (?do=fm-uploadFile) Předávání v kostruktoru mi nepřijde zrovna ideální
$fm = new SomeClass('fm');

Díky všem za odpověď, popřípadě za radu. (Ne vykašlat se na to nemůžu) A sorry, za to, že to má k Best Practice hodně daleko .

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Ten tvůj příspěvek je strašně zmatený. Nejspíš ale hledáš $this->presenter->link()?

tany
Člen | 31
+
0
-

JJ je to zmatený, jak to teď čtu. Ale prakticky se pokoušim o porušení jakýchkoli zásad psaní a nacpat nekolik akcí do control.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Ten příspěvek jsem také moc nepobral. :-D Pokud potřebuješ filemanager, nestačí něco jako KCFinder?

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

JJ je to zmatený, jak to teď čtu

tys to nečetl, když jsi to psal?

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Ja jsem pochopil co delas, ale nepochopil jsem – zrejme jako vsichni ostatni – s cim ze to vlastne potrebujes poradit…