Jak se vyhnout tomu, aby enter delal mezery
- Ja
- Člen | 260
Ahoj, mozna je to trochu offtopic, ale aktualne tento problem resim v latte. Zde uvadeny priklad je velice zjednoduseny jen pro zachyceni esence.
<?php
{foreach($items as $item)}
Mam v kosiku {$item}
{sep},{sep}
{/foreach}
?>
vystup muze byt napr takovyto:
„V kosiku mam jablka , hrusky , svestky“
Vadi mi ta mezera mezi slovem jablka (resp. hrusky) a samotnou carkou. Mozna namitnete, ze tu carku mohu dat hned za {$item}, jenze kod je mnohem slozitejsi, vypisuje se zde spousta promennych a ty carky jsou napriklad jeste nejak podminene. Takze pokud bych to hazel na jednu lajnu, za chvili by v tom byl neskutecny bordel.
Tusite jak tuto samostatne vznikajici mezeru eliminovat? Editor je sublime text2.
Diky!
S pozdravem
Ja
- vvoody
- Člen | 910
Bordel treba premiestniť mimo šablónu a potom ho upratať (refaktorovať) aby to bordel nebol. Akékoľvek iné riešenie, než dať sep hneď za item by bolo imho hackovanie. Jedno také ma napadá: napísať si makro ktoré zachytí výstup kódu ktorý bude obaľovať (tvoj foreach), zmaže biele znaky pred čiarkami a potom ho vypíše.
- Ja
- Člen | 260
Ja napsal(a):
Vadi mi ta mezera mezi slovem jablka (resp. hrusky) a samotnou carkou. Mozna namitnete, ze tu carku mohu dat hned za {$item}, jenze kod je mnohem slozitejsi, vypisuje se zde spousta promennych a ty carky jsou napriklad jeste nejak podminene. Takze pokud bych to hazel na jednu lajnu, za chvili by v tom byl neskutecny bordel.
- Ja
- Člen | 260
Jedna se napr. o vypisovani trvalejch adres a tam jsou asi 4 druhy ruznych formatu.
Takze tam mate 4 rozvetveni dle if/else, pricemz posledni polozka stat je povinna
takze strukturove to bude if/elseif/elseif/else a na konci {if $stat}, {$stat}{/if} – je pravda, ze bych to mohl vyclenit do samostatnyho bloku a pak to includovat do kazdy vetve if/else, ale to mi taky neprijde uplne idealni reseni kvuli jedny blby mezere
- ic
- Člen | 430
Ja napsal(a):
ic: jaky je rozdil od toho meho kodu?
Ten komentář tam sežere mezeru. Znak enteru za latte komentářem se kupodivu do výsledného zdrojového kódu HTML stránky nepřenáší (bug nebo feature, nevím). Možná tam ale přejdou odřádkování z následujícího řádku. Nezkoušel jsem.