Ndab. Je to mytus alebo skutocne existuje?
- David Ďurika
- Člen | 328
Uz sme o Ndab tolko poculi ale v akcii sme ho este nevideli… :)
mne sa Ndab sprasne paci aj by som ho rad pouzival (aj ked nieje na 100% vyladeny) len neviem ako…
v composer.json sa pise ze to funguje na nette >= 2.0.5 no mne to akosi nechcelo slapat
skusal to niekto rozbehat? ma s tym niekdo nejake skusenosti?
- Filip111
- Člen | 244
Zajímavý – v samotné nette DB mi tak nějak pořád chybí ty další vrstvy na které jsem si zvykl při použití několika vrstvého modelu s dibi.
Jak jsem v Ndab zahlídl něco jako manager a entitu, hned mě to
zaujalo.
Chvíli si s tím pohraju, zatím jsem si všiml jedné chyby –
v constructoru selection se předávají parametry v opačném pořadí než
se předávají v Nette\Database\Table\Selection
Aby to fungovalo, je třeba je otočit u volání parent resp. ideáně všude kde se volá Ndab\Seelction ať je to sjedncený s NDB.
class Selection extends Table\Selection
{
// preskoceno par radku
public function __construct(Nette\Database\Connection $connection, $table, Manager $manager)
{
//parent::__construct($connection, $this->table = $table); // puvodni
parent::__construct($this->table = $table, $connection); // funkcni v Nette 2.0.5
$this->manager = $manager;
}
- David Ďurika
- Člen | 328
no este pred tym je tam riadok https://github.com/…/Manager.php#L71 a to je podstatne… len hrach to tam asi zabudol zakompnovat, je tam sice getter aj setter https://github.com/…election.php#L68 a v mangeri si vies nastavit https://github.com/…kManager.php#L18 len to nefunguje…
- nanuqcz
- Člen | 822
Taky se na použití NDab už nějakou dobu těším, jen čekám až bude v NetteDB fungovat vícenásobný related. Do té doby to pro mě pořád nebude ono.
- David Ďurika
- Člen | 328
Filip111 napsal(a):
Ještě zpátky k původní otázce – k čemu je zamýšleno nebo už dokonce slouží vlastnost Manager->settings ?
zatial to nesluzi na nic ine, len na nastavenie tych tried pre entity… myslim si ze ten settings je tam skor pre buducnost…
- Jirda
- Člen | 103
Skoda, ze ten example k ndab je na githubu tak strohej. Zajimalo by me, jak treba resit, kdyz budu mit entitu Book a Tag, tak jak pridat tagy.
Predpokladam, ze Book bude mit asi nejakou metodu addTag, ale jeji implementace? Bude volat managera? Pokud to totiz chapu dobre, manager by mel byt ten, kdo vklada a maze entity.
Opravdu bych ocenil, paklize nekdo experimentuje s ndab, kdyby ukazal nejaky rozsahlejsi model.
Diky moc.
- enumag
- Člen | 2118
@nanuqcz: Ona ta upsanost Fabik\Database má své důvody. (V budoucnu navíc část toho kódu asi bude generovaná.)
- nanuqcz
- Člen | 822
enumag napsal(a):
@nanuqcz: Ona ta upsanost Fabik\Database má své důvody
Nějak jsem tam ty důvody nenašel :-)
Osobně bych nejradši takové rozšíření Nette\Database, které by se chovalo naprosto stejně, jako Nette\Database. Jen pro pár mnou definovaných tabulek by místo ActiveRow vracel instanci mé vlastní třídy, kterou bych si nastavil. Věřím, že z „akademického“ pohledu to možná není ideální, ale z pohledu praktického by to bylo dokonalé (stručnost psaní spojená s rozšířenou funkčností).