Control vs Controller vs Komponenta…

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Pojďme vykreslitelné komponentě říkat všichni opravdu jen Control a ne Controller, jak jiní s oblibou píší…akorát to mate lidi, co přesně netuší o co tady jde…a je to zbytečné.

Takže MV"Controller" neexistuje…je MV"Presenter"

Controller není ani komponenta…komponenta je Component

Vykreslitelná komponenta není Controller…je to Control

Controller tu prostě není :)

Jde mi jen o názvosloví…ať je v tom pořádek a člověk nemusí každou chvíli přemýšlet, o čem že to Pepa vlastně píše :)

Editoval Warden (16. 1. 2009 11:59)

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Jsem pro! Nemělo by se to míchat, především control vs. controller… napsal jsem to ne moc šikovně do slovníku. Chtěl jsem už včera upravit slovník po tomhle příspěvku, ale je tam lock :(

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Warden napsal(a):

Pojďme vykreslitelné komponentě říkat všichni opravdu jen Control a ne Controller, jak jiní s oblibou píší…akorát to mate lidi, co přesně netuší o co tady jde…a je to zbytečné.

Takže MV"Controller" neexistuje…je MV"Presenter"

Controller není ani komponenta…komponenta je Component

Vykreslitelná komponenta není Controller…je to Control

Controller tu prostě není :)

Jde mi jen o názvosloví…ať je v tom pořádek a člověk nemusí každou chvíli přemýšlet, o čem že to Pepa vlastně píše :)

MV-„Controller“ existuje…

Dôležité je, že to, čomu sa inde hovorí controller je v Nette prezenter. Keď začiatočník hneď pochopí, čo je prezenter, nemali by ho podobné pojmy dalej miasť. Možno by stálo za pokus napísať slovník naopak – t.j. smerom zdola nahor, začať prezenterom & controlom, ktoré sú najčastejšie používané (a pojmovo náročnejšie) a dalej smerovať nahor v hierarchii.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

kravco napsal(a):

MV-„Controller“ existuje…

Psal jsem o Nette…a v Nette MV-„Controller“ neexistuje…existuje pouze MV-„Presenter“, myslím, že ze článku je to jasné. V Nette žádný Controller není.

Možno by stálo za pokus napísať slovník naopak – t.j. smerom zdola nahor, začať prezenterom & controlom, ktoré sú najčastejšie používané

Možná jako nějaká „light“ alternativa k aktuálnímu slovníku, ten ale ponechat.