Zdvojení uživatelského jména k DB

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kedrigern
Člen | 102
+
0
-

Zdravím,

v Nette 2.0.3-PHP5.3 chci vypsat tabulku z DB. V config.neon mám:

common:
parameters:
database:
driver: mysql
host: localhost
dbname: nette
user: nette
password: nette

Odsazený správně (tabulátory). (jak se vkládá se zachováním tabulátorů sem na forum?) Jméno a heslo je skutečné (jen testuji). Zbytek stránky funguje a když zadám stránku, kde se má vypsat tabulka, tak mi to hodí Laďenku:

PDOException #1045

SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'nette nette'@'localhost' (using password: YES)

A i na Call Stacku již u libs/Nette/Database/Connection.php:53 PDO→ __construct vidím:
$username „nette nette“ (11)
$passwd „nette nette“ (11)

Čili z nějakého důvodu jsou DB předávány „zdvojené“ údaje. Upřímně si vůbec neumím představit proč. Nějaké rady?

Editoval kedrigern (19. 5. 2012 20:00)

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Postni sem celý config.neon problém bude asi pri vytváraní služby.

Pre formátovanie príspevkov si pozri texy.

kedrigern
Člen | 102
+
0
-

config/config.neon:

#
# SECURITY WARNING: it is CRITICAL that this file & directory are NOT accessible directly via a web browser!
#
# If you don't protect this directory from direct web access, anybody will be able to see your passwords.
# https://nette.org/en/security-warning
#
common:
        parameters:
                database:
                        driver: mysql
                        host: localhost
                        dbname: nette
                        user: nette
                        password: nette


        php:
                date.timezone: Europe/Prague
                # session.save_path: "%tempDir%/sessions"
                # zlib.output_compression: yes


        nette:
                session:
                        expiration: '+ 14 days'

                database:
                        default:
                                dsn: '%database.driver%:host=%database.host%;dbname=%database.dbname%'
                                user: nette %database.user%
                                password: nette %database.password%


        services:
                database: @Nette\Database\Connection

                authenticator: Authenticator( @database::table(users) )


        factories:
                users : User
                post : Post
                category : Category



production < common:

development < common:

models/User.php

<?php

use Nette\Database\Connection,
    Nette\Database\Table\Selection;


class User extends Selection
{
    public function __construct(Connection $connection)
    {
        parent::__construct("users", $connection);
    }
}

models/Post.php

<?php

use Nette\Database\Connection,
    Nette\Database\Table\Selection;


class Post extends Selection
{
    public function __construct(\Nette\Database\Connection $connection)
    {
        parent::__construct("post", $connection);
    }
}

models/Category.php

<?php

use Nette\Database\Connection,
    Nette\Database\Table\Selection;

class Category extends Selection
{
    public function __construct(\Nette\Database\Connection $connection)
    {
        parent::__construct("category", $connection);
    }
}

DB se jmenuje nette , tabulky: category , post , users (MySQL, InnoDB), adminer s tím normálně funguje. Z cmd vše také vypadá dobře. Nicméně na MySQL či Apache nejsem nějaký znalec. Toto však je velmi pravděpodobně v Nette (leda, že by bylo chybně něco v PHP?).

Model a použití jsem opsal z quickstartu (asi je to vidět :) ).

$: mysql --version
mysql  Ver 14.14 Distrib 5.5.22, for debian-linux-gnu (x86_64) using readline 6.2
$: apache2 -v
Server version: Apache/2.2.22 (Ubuntu)
Server built:   Feb 13 2012 01:51:50
$: php -v
PHP 5.3.10-1ubuntu3.1 with Suhosin-Patch (cli) (built: May  4 2012 02:20:36)
Copyright (c) 1997-2012 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2012 Zend Technologies
$: lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:	Ubuntu
Description:	Ubuntu 12.04 LTS
Release:	12.04
Codename:	precise

Editoval kedrigern (19. 5. 2012 21:17)

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Vždyť to tam máš úplně jasně zdvojené:

user: nette %database.user%
password: nette %database.password%
kedrigern
Člen | 102
+
0
-

Aha!

Děkuji, koukal jsem furt jen na to první nastavení, které jsme postoval. Nějak mě nenapadlo, že je to tam ještě jednou.

Už jsem i zjistil, kde se stala chyba (jak se tam ta blbost dostala).

Už to funguje. Dík moc.