MSSQL+ NETTE Database konfigurace
- LuckyMan
- Člen | 19
Ahojky,
řeším tu jeden problém a nevím jak na něj. Mám podnikový MSSQL kde
mám firemní data. Potřebuji se na něj připojit a do lokalní MySQL
databáze kopírovat určitá data, nad kterými budu poté provádět různé
analýzy, doplňovat tabulky o různé záznamy atd…
Můžete mi někdo poradit jak to rozchodit.
S lokalním MySQL nemám problém. Ale jak jestě integrovat MSSQL ???
- Ot@s
- Backer | 476
- Nutná existence php extension pro MSSQL
- widle extension=php_mssql.dll
- na linuxu via ODBC (není úplně triviální)
- Na příslušných serverech ověřit otevřené porty pro důvěryhodné IP (pokud se řeší)
- Klasicky konfigurovat NetteDatabase v config.neon
Pokud je to možné, tak bych postupoval jinak. Na win serveru, kde běží MSSQL bych definoval ODBC na MySQL a dávkami(MSSQL to umí) bych je plnil přímo na onom win serveru.
- marek.dusek
- Člen | 99
dovolim si tu pouvodni odpoved rozsirit:
- extenze
- na linuxu jsou varianty napojeni:
- freetds
- odbc
- na windows:
- freetds
- odbc
- php_mssql extenze (pro php 5.2 a nize, tj. nelze pro php 5.3+!; neumi nijak jednoduse utf-8)
- php_sqlsrv extenze (pro php 5 a vyse; zvlada v pohode utf-8)
nejsnadnejsi je jet na windows a pouzit nativni (mssql / sqlsrv dle verze php), prip. odbc (pokud nepotrebujes pouzivat zadne speciality), s freetds nemam dobre zkusenosti (netransparentni konverze datumu apod.)
- pripojeni
dale zalezi na konfiguraci mssql, zda podporuje klasickou autentizaci jmenem a heslem, nebo pouze kontextem windows uzivatele („windows autentization“), coz na linuxu zprovoznis tezko (pokud je to tvuj os)
- jak to udelat
primeho napojeni mysql->mssql bych se bal, protoze jsou typicky problemy s konverzi datumu, lobu apod. – mnohem snadnejsi je proste mit php vec, ktera se pripoji do mssql, do mysql a mezi nimi to pretaha (nevyhoda je putovani dat mssql->php->mysql, ale to je typicky fuk) – ale samozrejme zalezi na vkusu