Vlastní filtry curlyBrackets
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
Pokud použuji v šablonách vlastní filtry pro curlyBrackets, např.
<?php
TemplateFilters::$curlyXlatSimple["mujFramework"] = "Nette";
?>
pak se v šabloně řetězec ´{mujFramework}´ nahradí za ´{Nette}´, nějak jsem předpokládal, že by se to mělo nahradit jen za ´Nette´.
Je to bug, nebo jsem něco nepochopil? :)
- _Martin_
- Generous Backer | 679
$curlyXlatSimple slouží jen pro jednoduché záměny, zde se {} nepoužívají. Více ti objsaní nahlédnutí na správné místo ve zdrojovém kódu.
Edit: Tak koukám, že se pletu já a jsem z toho taky vedle…
Editoval _Martin_ (26. 11. 2008 16:11)
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
_Martin_ napsal(a):
$curlyXlatSimple slouží jen pro jednoduché záměny, zde se {} nepoužívají. Více ti objsaní nahlédnutí na správné místo ve zdrojovém kódu.
No, já si právě taky nejsem jistej, viz https://doc.nette.org/…late-filters#…. :)
- kravčo
- Člen | 721
Tomik napsal(a):
Pokud použuji v šablonách vlastní filtry pro curlyBrackets, např.
<?php TemplateFilters::$curlyXlatSimple["mujFramework"] = "Nette"; ?>
pak se v šabloně řetězec ´{mujFramework}´ nahradí za ´{Nette}´, nějak jsem předpokládal, že by se to mělo nahradit jen za ´Nette´.
Tu je chyba v úvahe, totiž v šablóne sa nahrádza text „mujFramework“ za text „Nette“ a kučeravé zátvorky tam akosi ostanú… správne by to teda malo byť:
TemplateFilters::$curlyXlatSimple["{mujFramework}"] = "Nette";
Je tomu tak, pretože $curlyXlatSimple
slúži na jednoduché
nahrádzanie reťazcov bez použitia regulárneho výrazu (napr. na „{else}“
→ „<?php else: ?>
“, {/if}
→
„<?php endif ?>
“ a pod.).
Je to bug, nebo jsem něco nepochopil? :)
Len blbá úvaha, bug to nie je a hlavu z toho vešať nemusíš ;)
- kravčo
- Člen | 721
Tomik napsal(a):
_Martin_ napsal(a):
No, já si právě taky nejsem jistej, viz https://doc.nette.org/…late-filters#…. :)
Dokumentáciu som opravil, no rozdielne definovanie kľúčov v týchto dvoch poliach môže byť mätúce i naďalej…
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
Len blbá úvaha, bug to nie je a hlavu z toho vešať nemusíš ;)
Moje blbá úvaha byla založena na blbé dokumentaci, takže se věšet rozhodně nebudu… ;)
No, jsem rád, že se to vyřešilo, díky!
Edit: ne, že by byla dokumentace blbá celá, jen jsem trochu podrážděně reagoval na zmínku a o mé blbé úvaze, kterážto vycházela v dokumentace, tak jsem chudinku dokumentaci pohanil, to si nezaslouží, je totiž vynikající, byla tam jen malá chybička, omlouvám se tedy tímto chudince dokumentaci. :)
Editoval Tomik (26. 11. 2008 17:04)
- Honza Marek
- Člen | 1664
Pardon, to byla moje blbá úvaha. Když jsem to dokumentoval, tak jsem měl vyzkoušené jen ty curlyBrackets složitější a nenapadlo mě, že u simple je to jinak.
- David Grudl
- Nette Core | 8228
kravco napsal(a):
Dokumentáciu som opravil, no rozdielne definovanie kľúčov v týchto dvoch poliach môže byť mätúce i naďalej…
Nojo, je to totiž vývojová verze. Já ty pole spojím do jednoho, co vy na to?
- David Grudl
- Nette Core | 8228
BC change: pole jsem spojil do jednoho, $curlyXlatSimple
už
neexistuje.