Casova pasma a prace s casem JS
- saimons
- Člen | 293
Chtel bych se zeptat jestli nekdo ma nake prakticke zkusenosti s praci s casem ve vice casovych pasmech. Jedna se o projekt podobny aukci ve vice casovych pasmech, takze vlastne jde o to zobrazovat spravny cas pomoci JS, ktery bude synchornizovany se serverovym casem a do toho jeste ty ruzna pasma. Zjistil jsem ze mam v podstate dve moznosti, nechat uzivatele vybrat pasmo pri registraci nebo zjistovat pomoci JS ci IP. Priklanim se k verzi pri registraci, kvuli spolehlivosti. Co me nejvice zajima:
- jak pracovat s casem z DB, prevadet ho do spravnych pasem a zobrazovat
- jakym zpusobem uchovavat a ziskavat tyto informace od klienta (prenaset to pomoci cookies nebo to resit serverove pomoci \Nette\Security\User)
- jak nejlepe synchornizovat cas JS se serverem (pro odpocet), premyslel jsem o AJAXu
Diky za kazdou radu.
Editoval saimons (9. 3. 2012 13:29)
- saimons
- Člen | 293
Takze jestli to dobre chapu tak pri kazdem vkladani do DB budu muset udelat toto:
$date = new DateTime("now", new DateTimeZone('Europe/Warsaw'));
$date->getTimestamp();
pořpípadě nastavit SET timezone = timezonename a pouzit NOW(). A pak pri vypise mi \Nette\Database vlaste vrati DataTime tak ja udelam:
$dateTimeZone = new DateTimeZone('Europe/Prague');
$dateTime->setTimezone($dateTimeZone);
Protoze ja vlastne ten cas potrebuju vypsat posunuty. Pisu to spravne, nak si tim nejsem jisty?
Editoval saimons (9. 3. 2012 17:36)