Obecná diskuse

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Inza
Člen | 330
+
0
-

Máte-li nějaký dotaz, připomínku, či návrh – ať už k současné dokumentaci, či procesu tvorby dokumentace nové, sem s ní – sem a nikam jinam. Pokud tu v tom nebudeme udržovat pořádek, brzy se z toho zblázníme;)…

Inza
Člen | 330
+
0
-

Jako první než se pustíme do diskuse, zjistěte o čem je řeč a přečtěte si: Jak to tu chodí

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Nejlepší dokumentaci má jQuery. Tam najdu všechno hned a je mi to jasné. Zajímalo by mě, jestli je to tím, že jQuery je menší než Nette nebo tam mají jen takové borce přes dokumentování…

Inza
Člen | 330
+
0
-

Uvidíme až s doku Nette pohneme, třeba budeme lepší;-)…

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Uvidíme až s doku Nette pohneme, třeba budeme lepší;-)…

Tak to je pravý prázdný marketingový blábol :-P

Inza
Člen | 330
+
0
-

To není blábol, ale motivační vize:-D…jen počkej… Když mě vyprovokuješ, začnu to hrotit a brát osobně:-)…a ti, co mě znají, ti dosvědčí, že pak začnu bejt hyperaktivní:-D:-D… a to potom nebudete stíhat číst…:-)…

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Jeden návrh:
dost často se na fóru lidé ptají na stále se opakující věci

• proč mi to vykreslí formulář, ale po odeslání hlásí chybu? (…když jsem ho definoval v metodě render)
  • proč mi Laděnka nic nevypisuje? (…na produkčním serveru)
  • proč mi nefungují routy? (…když nemám nastavený ModRewrite)
  • jak u formulářů vypíšu vlastní HTML? (…když mi objekt Html nic neříká)
  • atd…

Kromě toho, že na takové věci bude dobré upozornit v dokumentaci, tak co udělat rovnou nějakou FAQ stránku, kam by se ty nejčastější dotazy sepsaly?

Inza
Člen | 330
+
0
-

_Martin_ napsal(a):

Jeden návrh:
dost často se na fóru lidé ptají na stále se opakující věci

• proč mi to vykreslí formulář, ale po odeslání hlásí chybu? (…když jsem ho definoval v metodě render)
  • proč mi Laděnka nic nevypisuje? (…na produkčním serveru)
  • proč mi nefungují routy? (…když nemám nastavený ModRewrite)
  • jak u formulářů vypíšu vlastní HTML? (…když mi objekt Html nic neříká)
  • atd…

Kromě toho, že na takové věci bude dobré upozornit v dokumentaci, tak co udělat rovnou nějakou FAQ stránku, kam by se ty nejčastější dotazy sepsaly?

To je moc dobrý nápad, jdu ji vytvořit…

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Mám takovou otázku u wiki editace v dokumentaci je možnost zaškrtnout „Minor edit, don't save a new version“ co to fakticky způsobí když to zaškrtnu. Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale nejsem s wiki všeobecně moc vžitej.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Myslim, že pak stránka nepůjde vrátit na stav (verzi), ze kterého jsi to upravil.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

A neni to spíš nežádoucí chování?

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Minor edit znamená, že sa neuloží nová verzia dokumentu, ale len prepíše posledná existujúca, samozrejme len v prípade, že ty si jej autorom (ak nie si, minor edit nemá efekt). Má to význam, ak napríklad po úprave stránky prídeš na preklep – môžeš ho opraviť takýmto štýlom bez „spamovania“ histórie i viackrát za sebou… Myslím, že je to žiaduce a s týmto úmyslom to vzniklo.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Aha, tak to už dává smysl, ale mělo by to tam být napsané a mělo by se to zobrazovat jen když má smysl to zaškrtávat (tedy když jsem autorem posledního comitu).

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Zrušil jsem XX verzi a původní https://nette.org/xx/dokumentace přesunul na https://nette.org/cs/wiki

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Moc jsem si novou rozpracovanou verzi ještě neprohlížel, takže si nejsem jistej jestli následující (asi) chybky vznikly teď při přesunu nebo tam už byli.

„Jak používat Nette-Wiki“ směřuje na /cs/wiki/ nebyla tam jiná stánka?

„Programmer's Reference Guide“ vede na /cs/reference/ to asi nebude požadovaná stránka ne?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

jeste pridam, ze API je zkratka Application Programming Interface (ne Programmer's). ;)
Nechci rypat, ale vapada to dost divne a hlavne nelogicky.

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

redhead napsal(a):

jeste pridam, ze API je zkratka Application Programming Interface (ne Programmer's). ;)
Nechci rypat, ale vapada to dost divne a hlavne nelogicky.

Lepší? :)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Těsně vedle – bez toho 's

nekamenujte :) :)

Editoval redhead (21. 5. 2009 9:19)

Inza
Člen | 330
+
0
-

Davide, moc díky za dokončení přesunu:-). – Teď se vývoj už konečně rozjede. Hned jak se k otmu dostanu, doufám že to bude dneska, dopíšu roadmap.

Ad. redhead: hups, peklíčko:-) – díky moc, opravím to:-)