[Poslední sobota 14] Třísoudková, Praha 27. 2. 2010

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Poslední sobota třísoudková 14.

Poslední sobota je pravidelné neformální setkání přátel Nette Frameworku, střídavě pořádané v Praze a v Brně (nebo jinde). Akce je určena všem zájemcům o programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo začátečníci, znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma.

  • Kdy? Sobota 27. 2. 2010 v 15.00 (program od 16.00)
  • Kde? Praha, restaurace U tří soudků (po schodech dolů, WiFi included, mapa)
  • Svou účast potvrďte zde! (ať víme, jak velkou hospodu máme sehnat)

Program

  • Daniel Steigerwald: nový AJAXový framework pro Nette
  • Jiří Medhi Zralý: představení nového projektu
  • Jakub Vrána: Finoq ORM
Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Fraktal se mi moc nezamlouvá, posledně mi to tam přišlo dost stíněné. O kvalitě wifi a prezentačních možnostech nemluvě.

Editoval Majkl578 (14. 2. 2010 23:09)

mcmatak
Člen | 490
+
0
-

Praha není tak malá, taky si myslím, že nebude tak složité najít něco vhodnějšího.

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

Afterpárty by mohla vypadat třeba takto: http://www.facebook.com/event.php?… (Vítání letního semestru s ČZU) :)

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

jsem take pro neco trosku jineho nez fraktal ; )

P.S.: zrovna v sobotu nas bude presvedcovat Lukas Konarovsky o tom, jak je ruby & RoR krasne. Takze se trosku zdrzim (zato pak prijdu s vetsi groupou) a vubec bych se nezlobil, kdyby ta hospoda byla nekde bliz Vysocanum O: )

apropo – jaky ma 14. PS codename? Jubilejni? Je to uz rok, co se budeme stykat opravdu po sobotach (ta prvni posledni sobota nebyla posledni sobotou, nebot nebyla v sobotu! : P )

Editoval Whitek (15. 2. 2010 17:22)

Ola
Člen | 385
+
0
-

Jubilejní bude až ta 16.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Vsichni píšete že Fraktal ee ale aby někdo rovnou našel adekvátní náhradu to taky ee. V praze už rok nebydlím takže já nevím…

medhi
Generous Backer | 255
+
0
-
veena
Člen | 98
+
0
-

Co takový ten Braunův sklep, kde se pořádají Open Meetingy?
http://www.apetitpraha.cz/braunuvsklep/

Koukám drahý jak prase :-/

Editoval veena (16. 2. 2010 16:12)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

medhi: srazy.info mi nefungujou. Chtěl jsem se přidat jako že přijdu a nic.

Nakonec jsem si poradil ale není to moc uživatelsky přívětivé řešení ;]

q("#textPrijdu").load("/ajax.php?rezervace=" + "ano" + "&rezervace_termin=" + q("#idTerminu").val() + "&rezervace_mist=" + q("#rezervaceMist").val());
Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Už jen týden a stále nemáme místo konání? :)

aNON
Člen | 3
+
0
-

Ahoj,
chci se zeptat, jakym způsobem „srazy“ probíhaj a jaký témata se případně budou probírat. Nette FW nepoužívam, jen se tak amatérsky zajímam o weby, tak jestli můžu přijít i tak, nebo by to byla ztráta času.

Dík za odpověď :)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

aNON napsal(a):

Ahoj,
chci se zeptat, jakym způsobem „srazy“ probíhaj a jaký témata se případně budou probírat. Nette FW nepoužívam, jen se tak amatérsky zajímam o weby, tak jestli můžu přijít i tak, nebo by to byla ztráta času.

Dík za odpověď :)

Určitě je to ztráta času. Ubíjet čas takhle bezúčelně a naprosto, naprosto neprakticky. ;]

(Určitě přijď.)

Editoval PetrP (22. 2. 2010 10:25)

aNON
Člen | 3
+
0
-

Myslel sem to spíš z pohledu toho, že s NFW nepracuju a v tvorbě webu taky nejsem žádnej mistr, tak abych se tam necítil jako na přednášce o umění :)

A rozeslal sem to i mezi kamarády, kteří sou na tom podobně, tak aby mi pak nevyčinili, co sem to vymyslel :)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

To že z nette neděláš nevadí (pozor hrozí že s ním začneš dělat). Pokuď se trochu zajímáš o web/programování tak se nudit nebudeš.

To jak moc se věnujem nette je případ od případu jiné a pohybuje se od 0% do 100% času.

Pítí alkoholu a zábavě věnujem 90–100%.

aNON
Člen | 3
+
0
-

PetrP napsal(a):

To že z nette neděláš nevadí (pozor hrozí že s ním začneš dělat). Pokuď se trochu zajímáš o web/programování tak se nudit nebudeš.

To jak moc se věnujem nette je případ od případu jiné a pohybuje se od 0% do 100% času.

Pítí alkoholu a zábavě věnujem 90–100%.

Tak tahle odpověď mě potěšila, díky :)

AdamSurak
Člen | 16
+
0
-

Budou nějaké Nette trička? :-) Jsem nadprůměrně velký vývojář ;-)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Já bych byl taky rád za Nette tričko (L). Kdysi jsem ho ztratil a je mi opravdu záhadou kde a jak se mi to povedlo.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

A já se na PS na 90% nedostanu…ach jo…a zrovna je v Praze :-(

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Také bych poprosil o triko L, byl jsem na třech sobotách a nikdy na mě nevyšlo… :(

AdamSurak
Člen | 16
+
0
-

V mém případě by bodlo spíše XL :) Není v plán něco jako „Nette Certified Developer“ triko? :)

Jsem na oplátku ochoten Nette Foundation podpořit finančně ;)

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

Ola napsal(a):

Jubilejní bude až ta 16.

proc zrovna 16?

Jinak opravdu bude zase fraktal? Prihodil bych do kriterii jeste „tocena kofola & tocena plzen“ – co treba http://www.triprasatka.cz/ ? (a za vecer jim muzeme upgradnout web ; )

Mimochodem – nevite, co se stalo s platnem? Zanechal jsem ho v pardubicich, nedocestuje do Prahy? : D

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

Whitek napsal(a):

Ola napsal(a):

Jubilejní bude až ta 16.

proc zrovna 16?

Jinak opravdu bude zase fraktal? Prihodil bych do kriterii jeste „tocena kofola & tocena plzen“ – co treba http://www.triprasatka.cz/ ? (a za vecer jim muzeme upgradnout web ; )

Mimochodem – nevite, co se stalo s platnem? Zanechal jsem ho v pardubicich, nedocestuje do Prahy? : D

16 = 2^4

A co třeba nějaký karaoke bar? Když už nebude Luštěla…

A plátno má myslim Štěpán Kocourek.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

enoice napsal(a):

Když už nebude Luštěla…

I tak nevidim důvod proč tuhle PS nepojmenovat po nich. Třeba KdyžmělabejtLuŠtěLózní poslední sobota :)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Mimochodem – nevite, co se stalo s platnem? Zanechal jsem ho v pardubicich, nedocestuje do Prahy? : D

Potvrzuji že já ho zanechal u skocourka.

sin
Člen | 82
+
0
-

Oblíbil jsem si tedka novou hospododu, tak mě napadlo jestli by se nehodila na PS. Ale nedokážu to posoudit jestli je dost velká… http://pizzerie-vinarna-utrihrochu.webnode.cz/ tak kdyby jste šel někdo přes Hradčanskou tak jí zkoukněte…

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Hoši nechci být otravný, ale to, že 4 dny před konáním nemáme místo je celkem podivná situace. :X

sin: Jaká je kapacita? Mají wifi? Pizzerii bych uvítal! :)

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Tady to vypadalo na konání ideálně http://www.utrisoudku.cz, mají tam plátno i projektor a akurátní prostor, WiFi nevím.

Ale bylo by skutečně záhodno ještě dnes restauraci rezervovat. Fraktal jsem nerezervoval, čekal jsem, až dozní každoměsíční refrén „♫ my chceme jinam ♫“ a co se z něj vyvrbí. A dopadlo to jako obvykle :-)

Navrhoval bych postup: pražští, dost návrhů a jednejme. Zavolejte nebo zajděte do vytipované restaurace (tj. měl by tam být separátní salonek pro cca 30 lidí, kde si můžeme promítat) a rovnou se zeptejte na možnost rezervace s tím, že do večera ji telefonicky potvrdíte. A hned napište sem na fórum. Když bude tipů víc, vybere se jeden. O výběru rozhodnou právě ti, kdo restaurace předjednají, v případě patu platí první v pořadí.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Já přemýšlel, kde by se to mohlo v Praze konat, ale všechny hospy kde chodím resp. jsem chodil mají absenci toho nejduležitějšího – salonek – nebo jej mají, ale malý :P Díval jsem se na ty soudky a to vypadá cool …

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Zítra budu shodou okolností cca 500 metrů od těch tří soudků. Takže se tam stavím a budu informovat.

sin
Člen | 82
+
0
-

Protože jsem nikdy na PS nebyl (bohužel, ale chci to změnit), tak to nedokážu posoudit jak to je ci neni vhodné…

Salonek: salonek to nema protoze je to jedna vetsi mistnost s barem a kdyz nas tam slo vice nebbyl problem si hospodu nechta jenom pro sebe… jsou tam velke prosklene dvere takze je tam relativne dost videt z ulice…

Wifi: tu nemají, lze chytit jenom od hospody naproti…

Co mam s nima zkušenost tak lze domluvit dost věcí … ale vlastní wifi asi neseženou…

iguana007
Člen | 970
+
0
-

sin napsal(a):

Protože jsem nikdy na PS nebyl (bohužel, ale chci to změnit), tak to nedokážu posoudit jak to je ci neni vhodné…

Salonek: salonek to nema protoze je to jedna vetsi mistnost s barem a kdyz nas tam slo vice nebbyl problem si hospodu nechta jenom pro sebe… jsou tam velke prosklene dvere takze je tam relativne dost videt z ulice…

Wifi: tu nemají, lze chytit jenom od hospody naproti…

Co mam s nima zkušenost tak lze domluvit dost věcí … ale vlastní wifi asi neseženou…

Mluvíš o té pizzerce u hrochů nebo o 3 soudcích?

sin
Člen | 82
+
0
-

iguana007 napsal(a):
Mluvíš o té pizzerce u hrochů nebo o 3 soudcích?

O té u hrochů

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

3 soudky maji otevreno jen do 22h; tj. bud je presvedcit prinejmensim do pulnoci a nebo si najit neco v okoli?

jaky je vas odhad pomeru prihlasenych / dochozich? Skoro si rikam, ze se zacina „zvetsovat“ z ~0.9 na dobrejch 0.5 : D

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Šel jsem do restaurace U tří soudků.

Horejšek

Horní část je zakouřenej pajzl.

Salónek

Podzemní salónek je nekuřácky pro cca 35 lidí.

Čtvercová místnost 8*20 metrů (tohle je hodně hrubej odhad podle paměti)

Plátno / projektor

Je zde menší plátno na stěně a projektor na stropě. Nikde není volná stěna kam dát naše plátno, jedině místo původního plátna. K jejich projektoru je to od stolu ke stropu víc jak 2 metry, potřebujeme tedy delší kabel.

Podle obsluhy si můžem s projektorem/plátnem dělat co potřebujem.

Wifi

Je tu nějaká zabezpečená sít jmenující se podle hospody (android 2 čárky signálu). Číšník říká že wifi je, a že nám dá přístup.

Zavíračka

Zavírají už v 22 hodin, nadruhou stranu touhle dobou už plátno nepotřebujem a pouze kalíme.

Jídlo

Vaří se do cca 21:00 až 21:30

Cena jídla kolem 110 – 160 kč (biftek 220 kč)

Pití

Čepují staropramen 24/15kč

Ostatní nealko za 24kč

Nealko pivo staropramen a radegast (obě 22kč)

Plzeňské pivo 32kč láhev.

Záchody

Pánské: 2 mušle a ubrousky na ruce, vypadal relativně čistě (v noci může být jiné).

Dámské jsem neprohlížel ;]

Rezervace

Rezervoval jsem 15 – 20 míst. Levou část salónku (pohledem od schodů).

Na jméno Petr Procházka - Nette od 16:00


Protinávrhy?

Editoval PetrP (24. 2. 2010 19:49)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Dobrá práce! Od 16hod se mi ale zdá pozdě, ta PS je čím dál později. Nedávno bývala 15 hodina, minule půl 4 a teď další půlhodinka. Dál si myslím, že nás bude mnohem víc než 15–20, jen na Facebooku je 20 potvrzených účastníků a dalších 12 jako možná.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

PetrP napsal(a):

Záchody

Dámské jsem neprohlížel ;]

Jak můžeš vynechat tu nejdůležitější část?

Btw nějáké návrhy kam po 22hod?

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Majkl578 napsal(a):

Dobrá práce! Od 16hod se mi ale zdá pozdě, ta PS je čím dál později. Nedávno bývala 15 hodina, minule půl 4 a teď další půlhodinka. Dál si myslím, že nás bude mnohem víc než 15–20, jen na Facebooku je 20 potvrzených účastníků a dalších 12 jako možná.

Od 16 hodin je rezervace, přijít můžeme a tedy ofiko sraz udělat třeba od 12 :)

Facebook není pro me verohodnej – kliknout je moc jednoduché. Na srazy.info je 13 lidí (+ honza marek).

Většinou kolem 15 lidí chodí, když prijde více tak si vemem další stoly, v tu hodinu tam asi obsazeny nebudou.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Nabízím se, že můžu vzít delší kabel k projektoru – myslím že mám jen VGA, ale můžu se mrknout i po DVI.

amik
Člen | 118
+
0
-

Pokud ještě jsou trika Lka, jedno bych taky prosil, kdyby nebyly tak spíše XL.

Editoval amik (24. 2. 2010 23:33)

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Super Petře! Díky!

sin
Člen | 82
+
0
-

Mám čerstvé informace z tří hrochů:

  • otevřeno mají dokud jsou lidi
  • wifi klidne dovezou
  • projektor s platnou taky dovezou
  • kdyz bude zájem tak hospodu zavřou jenom pro nás
  • pokud by jsme tam chtěli je to potřeba říct dneska

Sin

PS: ale koukam že už asi pozdě…

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

sin: Osobně se mi to zamlouvá asi víc než 3 soudky (už jen kvůli té pizze), ale na to už je asi pozdě. :S

Editoval Majkl578 (25. 2. 2010 10:08)

sin
Člen | 82
+
0
-

Majkl578: tak třeba ta popříští… jinak fakt kdyby někdo měl cestu okolo a posoudil jí více objektivně budu rád…

medhi
Generous Backer | 255
+
0
-

Připravujeme teď nový produkt. Půjde o virtuální server s vlastní administrací na Nette. Měl by někdo zájem o nějaké představení tohoto na Poslední sobotě? Chápu, že zde asi není cílová skupina pro něco takového, ale zeptat se můžu.

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

medhi: Určitě jo :)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

medhi: +1 :)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

medhi +1

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

medhi: rozhodně! Nějaká orientační cena by nebyla? Končí mi zrovna hosting a poohlížím se po lepší alternativě.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

medhi: a nechtěl by jsi sfouknout i něco o tom Fóru co píšeš nad Nette?