[Poslední sobota 6] Perníková, Pardubice 27. 6. 2009

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Poslední sobota „perníková“

Poslední sobota je pravidelné neformální setkání přátel Nette Frameworku, střídavě pořádané v Praze a v Brně (nebo jinde, jako třeba tentokrát). Akce je určena všem zájemcům o programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo začátečníci, znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma.

  • Kdy? Sobota 27. 6. 2009 v 15.00
  • Kde? Pardubice, restaurace Severka (mapa)
  • Svou účast potvrďte zde! (ať víme, jak velkou hospodu máme sehnat)

Program

bude ještě upřesněn

  • Zahájení, představení se (15:00 – 15:30)
  • Inza: tradiční kulturní vložka a tradiční prezentace o průběhu NDP (15:30 – 16:10)
  • David Grudl: Zcela přepracované renderování šablon (hurá!), AJAX, snippety (16:30 – 17.10)
  • Honza M.: Texyla (17:30 – 18.10)
  • od 20.00 volná zábava ;)
David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Otázka zní – kde? Ostrava? Pardubice? Brno?

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Sice nemůžu mluvit za ostatní, ale v Ostravě by mi to vůůůůbec nevadilo :)

crempa
Člen | 198
+
0
-

hlas pro Pardubice :-)

rokerkony
Člen | 122
+
0
-

kdyz uz tak ty Pardubice … :-) nejlepe zase ale praha :-D

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

par-du-bice! par-du-bice!

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

// ten termín na srazy.info ještě neexistuje

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Ostrava, Brno, ale dávám větší hlas Ostravě ! určitě i tak dorazím

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Pardubice +1

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Pardubice+1

stpnkcrk
Generous Backer | 189
+
0
-

Pardubice +1 :)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

kluci promiňte ale jako Pardubice jsou blízko Prahy, a minule bylo to v Praze, a nyní se chci opravdu zúčastnit a opravdu by bylo lepší kdyby to bylo více na Moravě a Slezsko

edit: jsem teď opravdu smutný když vidím takové hlasy, řeknu to tak proč jsem do Prahy nejel, protože rodiče mi nedovolily jet do Prahy kvůli ceny cesty, a to jsem se opravdu těšil že si to vynahradím nyní.

Kluci nesmilujete se ?

Editoval sodae (12. 6. 2009 18:28)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Pardubice bych dal o prázdninách a prohlásil to za celorepublikový sraz. Akorát ale v červenci mám poslední sobotu už program, takže když to navrhnu, tak budu sám proti sobě.

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

vrchní platno-man dí: Brno či Pardubice.

Další zajímavý nápad měl Inza, ale nevím, zda jej už někde presentoval. Snad me Vůdce Nette Společného Dokumentačního Aplikačního Projektu (aka NSDAP) nezatratí: idea by se dala shrnout jako „cesta po všech Nettistech“. Nejlépe každá druhá Poslední Sobota (ta první by mohla být stále v Praze O: ) by putovala po různých letoviskách, kde sídlí členové Nette Foundation (do každého by zavítala alespoň jednou) a tak bychom společně mohli procestovat(a poznat) celou ČR (a všechny členy Nette Foundation, včetně těch, kteří se do Prahy/Brna nedostanou).

Byl by to IMHO i zajímavý marketingový tah – první Framework, který příjde až k vám!

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Whitek: souhlasím, takže na pořádí je Ostrava :)

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

Whitek+Inza: ten nápad se mi zamlouvá. Akorát domorodci asi budou muset zajišťovat prostory… :)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Klidně Ostrava – výhoda je, že z Prahy je tam přímej spoj (jak vlak, tak bus, ovšem vlak je o hodinku a půl rychlejší).

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

sodae: jsem rad, ze souhlasis, ale tva dedukce nemusi byt spravna ; )
Tj. vychazi z toho stejne tak Pardubice (clen Nette Foundation napr. skocourek); Chrudim (clen NF napr. enoice; Ostrava (clen NF napr. Roman Sklenar) ci jakekoliv jine mesto (s vyjimkou Prahy a Brna (je Troubsko pocitano stale do Brna? : D)

Na druhou stranu nas to vede k dobre otazce – jakym algoritmem vybirat misto? Pokud by to bylo dle clenu NF, pak Ostrava je vazny kandidat (i kdyz takovy Hradec ma IMHO take hodne clenu NF).

Davide, nemas prehled ty? Nemrkl byses treba do SQL a nezkusil udelat takovou roadmap pro prvnich pet letovisek? : )

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Aby v tom bylo trochu víc jasno, tak jsem nahodil Mapu členů komunity Nette Frameworku.

Jedná se o super jednoduché open-source řešení od Adama Horčice. Pokud bude mít David zájem, tak to může hodit (asi v upravené formě) i na oficiální web.

Editoval Jan Tvrdík (12. 6. 2009 23:17)

Proki
Člen | 66
+
0
-

Pardubice + 1

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

To je skvělý nápad :)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Asi se tam nemůžu přidat, co?

rokerkony
Člen | 122
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Asi se tam nemůžu přidat, co?

ja se pridal … je hned na ty uvodni strance neco jako pripichnout se :-D

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Jo ahá… Já jsem minule kliknul, že chci vidět mapu a od té doby jsem myslel, že jediná stránka je ta mapa…

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

No hele, ale červencová Poslední sobota bude v Uherském Hradišti ;)

tom
Člen | 171
+
0
-

David Grudl napsal(a):

No hele, ale červencová Poslední sobota bude v Uherském Hradišti ;)

Paráda!!! :-)

Mas3r
Člen | 116
+
0
-

No Davide! LFŠ + PS = pěkná kalba :)

Editoval Mas3r (13. 6. 2009 21:19)

DanD
Člen | 6
+
0
-

Jsem pro Ostravu :-))

phx
Člen | 651
+
0
-
$Pardubice++;
David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Tak asi jednoznačně vedou Pardubice. Nakonec i podle té šikovné mapky to je asi kompromis pro všechny.

Tím pádem mám pro Pardubáky úkol – najít hospodu!

Požadavky znáte: možnost promítat na plátno a nebýt příliš rušen okolním životem, WiFi, ceny piva na rozumné úrovni.

Inza
Člen | 330
+
0
-

Takže, za prvé: Pardubice +1;-) Jsem IN;-)

Za další – s Vítkem opět bereme plátno.

Za další – můj příspěvek k programu:

  1. Tradiční kulturní vložka
  2. Nette Foundation ocení opět dalšího ze svých členů (udělám na to topic, abychom mohli vymyslet kterého vlastně;-))
  3. Svůj diplom obdrží Roman Sklenář (Davide ztratil si ještě nějaké? Svůj máš?)
  4. A také mám tradiční zpravodajství ohledně pokroků NDP a také pár záležitostí ohledně NDP, které chci pořešit…

Takže snad se vejdu do 45 minut;-)…

Bude projektůrek? Skocourku?

A konečně: Už se móóóóc těším!!;-)…

A vím že stále dlužím reportík z minulé PS, ale trošku mě zaměstnalo zkouškové ve škole, tak to snad bude ASAP…;)

Už jsem se zapsal na srazy i do mapky…

Inza
Člen | 330
+
0
-

Whitek napsal(a):

vrchní platno-man dí: Brno či Pardubice.

Další zajímavý nápad měl Inza, ale nevím, zda jej už někde presentoval. Snad me Vůdce Nette Společného Dokumentačního Aplikačního Projektu (aka NSDAP) nezatratí: idea by se dala shrnout jako „cesta po všech Nettistech“. Nejlépe každá druhá Poslední Sobota (ta první by mohla být stále v Praze O: ) by putovala po různých letoviskách, kde sídlí členové Nette Foundation (do každého by zavítala alespoň jednou) a tak bychom společně mohli procestovat(a poznat) celou ČR (a všechny členy Nette Foundation, včetně těch, kteří se do Prahy/Brna nedostanou).

Byl by to IMHO i zajímavý marketingový tah – první Framework, který příjde až k vám!

Tak krásně mě ještě nikdy nikdo nenazval;)…Děéékuji;-) Jednou si to dám na jmenovku…:-D..

Jinak jsi tu mou myšlenku hezky vystihl a IMHO je to moc dobrý nápad;-)…do budoucna…;-)

stpnkcrk
Generous Backer | 189
+
0
-

Samozřejmě že bude projektor. Pro 2–3 lidi jsem schopen zajistit přenocování u mě doma. Hlaste se. :)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Konečne vyzerá, že prídem a vy to posúvate ďalej a ďalej… od Slovenska… tsts…

michalh
Člen | 22
+
0
-

Termínově mi to zatím vyhovuje, pojede někdo z Brna?

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

kravco napsal(a):

Konečne vyzerá, že prídem a vy to posúvate ďalej a ďalej… od Slovenska… tsts…

Příště to už budeš mít opravdu jenom kousek

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Davide, uprav prosím homepage, jsou tam informace o již konané Poslední sobotě. Díky.

pmg
Člen | 372
+
0
-

Pojedete někdo rychlíkem z Prahy ve 13.40? Komunita si žádá, abych se v Kolíně připojil. :-)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Říkáš-li, že je to vhodný rychlík, tak se připojím (pokud budu umět diskrétní matematiku).

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-
<?php
$Pardubice++;
?>

přijdu, mám to kousek vlakem :) jsem zvědav, co se vybere za místečko…

Editoval Majkl578 (21. 6. 2009 20:49)

pmg
Člen | 372
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Říkáš-li, že je to vhodný rychlík, tak se připojím (pokud budu umět diskrétní matematiku).

Výborně, budu se těšit. Na konkrétním čase netrvám, ale takhle mi vychází přípoj. V Pardubicích to má být v 15.01. Ještě minimálně Tomik by mohl jet s námi.

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Jedu autem, ale mám plno. To je pro informaci, abyste na mě ve vlaku nečekali. ;)

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

ja bych se asi take pripojil cestou vlackem, ale nevim, zda uz takto brzo. (a Inza na tom bude asi obdobne)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

mimochodem, jak to vypadá s programem? na co je možno se těšit? :)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Pokud dorazim (85%), klidně si zopakuju přednášku o Texyle. Tentokrát ji budu mít lépe připravenou, protože budu mít jedno sobotní odpoledne náskok z minula :-D

crempa
Člen | 198
+
0
-

Huh koukam ze Pardubice vyhraly, tak to bych snad i mohl dorazit :-)

Jinak shanite nekdo ty prostory nebo se mam po necem podivat..?

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Kdybych byl pardubák, tak bych se koukl, ale jelikož tam skoro nepáchnu (navíc studuji u Prahy), tak jediné co mě napadá je Severka :D

pmg
Člen | 372
+
0
-

Whitek napsal(a):

ja bych se asi take pripojil cestou vlackem, ale nevim, zda uz takto brzo. (a Inza na tom bude asi obdobne)

Aha, myslel jsem, že spíš bude tendence jet dřív. Když tak napište čas a já se přizpůsobím. Jestli nás ale nepojede celý vagón, možná budu mít potíže vás nalézt.

crempa napsal(a):

Huh koukam ze Pardubice vyhraly, tak to bych snad i mohl dorazit :-)

Jinak shanite nekdo ty prostory nebo se mam po necem podivat..?

Zatím to vypadá bez návrhů, takže by to chtělo se po něčem kouknout.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Já bych jel klidně dřív. Pokud se budu chtít vrátit večer domu, tak ať to má nějakej smysl.

crempa
Člen | 198
+
0
-

co mě napadá je Severka :D

severka by asi sla ale nevim zda maj wifi, ono vubec sehnat neco se salonkem a zaroven s wifi muze byt problem..

btw: je uz nejaky predbezny pocet lidi? vejdem se do dvaceti?